8 tips till att spara på batteri i din smartphone

Våra mobiltelefoner har utvecklats till mer än vad det var tänkt till från början. Många minns vi Nokian med spelet Snake på? Den så karaktäristiska signaturmelodin som även fungerade som ringsignal? – Ja det var tider det.

Idag är våra mobiltelefoner mycket mer än vad de var förr, inte så konstigt med tanke på att tekniken utvecklats. Däremot så har all teknik som idag finns i mobiltelefonerna orsakat ett problem. Ett problem som gör att batteritiden radikalt har förminskats. Det är inte så att batterierna har blivit sämre, utan alla anslutningar och appar som ligger och kör i bakgrunden gör att batteriet belastas hårt.

Många jag känner har problem med detta och idag gör jag ett inlägg som tipsar dig om hur du kan spara på batteriet i din smartphone.

1. Sänk ljusstyrkan i displayen
Ljusstyrkan har en stor inverkan i batteritiden. Sänk därför ljusstyrkan när det inte är absolut nödvändigt med hög ljusstyrka på din display.

2. Stäng av alla appar som körs i bakgrunden
Appar som körs i bakgrunden är en dold batterislukare. Gör därför en rensning på appar som körs i bakgrunden och stäng av dessa eftersom det inte är nödvändigt att de körs när du inte använder dem.

3. Stäng av automatiska uppdateringar
Automatiska uppdateringar av appar slukar mer batteri än du tror. Uppdatera när du är hemma och har möjlighet att ladda telefonen samtidigt. Ett tips kan vara att programmera in i telefonen att uppdatera appar under den tiden du sover så är det gjort när du vaknar och du har även ett fulladdat batteri.

4. Stäng av bluetooth-anslutningen
Använder du inte bluetooth är det helt onödigt att ha det aktiverat. Då funktionen emellanåt söker efter enheter slukar detta batteri. Stäng därför av funktionen så sparar du på batterikapaciteten.

5. Avinstallera appar
Appar och programvara som inte används slöar ner telefonen rent användarmässigt och av den anledningen slukar batteri. Avinstallera därför de appar du inte använder.

6. Stäng av automatiska uppdateringar till mailen
Precis som ovan så kan du stänga av uppdateringar till din inkorg för mail. Vissa har dessutom push-notifieringar på vilket även de kan sluka batteri så se därför över inställningarna till mailkorgen och se hur mycket batteri du kan spara.

7. Stäng av GPS’en
GPS’en är en härlig funktion som verkligen är en batterislukare. Med en ständig kontakt till satelliterna slukar den batterikapacitet och därför är det något du bör fundera över på om det är nödvändigt att ha den aktiverad.

8. Logga ut från sociala medier
Sociala medier skickar notifieringar till dig, meddelanden etc. etc. etc. Är det nödvändigt att konstant vara inloggad? Om inte, logga ut så sparar du där lite batterikapacitet.

Vad gör du med dessa tipsen?
Nu har du fått dig ett gäng med tips som kan spara in på kraften i ditt batteri som sitter i din smartphone. Tipsen är applicerbara på vilken smartphone som helst och inte bundet till något märke.
Har du fler tips får du mer än gärna tipsa om dem här nedan.

Ha det gott!

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

1 Response

  1. Danne skriver:

    Bra och smarta tips, delar vidare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *