5 tecken på att du behöver byta arbete

image

Jobba

Avskyr du din chef? Är du ofantligt less på dina arbetsuppgifter? Då kan det vara läge att byta jobb.

När man pratar om just chefen eller arbetsuppgifterna kan det vara självklart att man bör byta jobb.

Idag tänkte jag dock låta dig få fler orsaker till varför du ska byta jobb, som är nog så viktiga att tänka på.

1. Arbetsmiljön suger
Vikten av en god arbetsmiljö kan inte underskattas. Tar företaget du jobbar på inte arbetsmiljön på ett sådant stort allvar som du själv anser att de borde göra bör du, för din egen skull överväga att byta jobb. Dels för din hälsa rent fysiskt men även för ditt psyke. Mentalt kan du lida oerhört stort om arbetsmiljön är undermålig.

2. Kollegorna är hopplösa
Alla passar inte ihop med alla. Så är det. Likaså på en arbetsplats. Många gånger går det att finna sig i att man inte fungerar ihop med vissa men ibland tar det för mycket energi av dig så det bästa kan vara att byta jobb.

3. Arbetsuppgifterna är tråkiga
Tråkiga och ickestimulerande arbetsuppgifter är ingen direkt dröm. Att inte få stimulans på arbetet kan göra dig mentalt utmattad. Därför kan det i dessa lägen vara bra att utforska andra typer av jobb där du vet att du akulle må bättre.

4. Glädjen att gå till jobbet saknas
Känner du dig inte glad över tanken på att gå till jobbet? Då kan det nog vara läge att fundera över sin situation som rör arbetslivet. Du spenderar en stor del av ditt liv på arbetet. Varför göra det på ett jobb du inte tycker är roligt att gå till?

5. Företaget är omoraliskt
Känner du att företaget som du jobbar på inte stödjer dina moraliska värderingar? Bryter det mot lagar och/eller gällande regelverk? Då kanske du inte känner dig helt bekväm med din anställning på företaget varpå det kan vara en anledning för dig att byta jobb.

Måste jag byta jobb bara för att min situation stämde överens med en eller flera av punkterna?
Givetvis behöver det inte vara en anledning för dig att byta jobb. Däremot kan det vara läge att börja göra något åt din situation. Lösningar kan vara att du pratar med dina kollegor, chefer eller andra berörda. Kan du själv göra något konkret för att förbättra din situation? Det kan nämligen finnas lösningar närmare än du tror.

Lycka till och skriv gärna en rad om hur det går i kommentarsfältet.

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *