Därför ändrar jag fokus på plattformen X

Plattformen X (tidigare twitter) används för att publicera inlägg inom en stor mängd ämnen och områden. Bland svenska användare används den väldigt mycket för att sprida politiska budskap, både till höger och till vänster och detta är något som vuxit sig starkare. Journalister använder även plattformen för att hitta scoop och ämnen till sina, inte alltför sällan politiskt vinklade reportage och artiklar.
– Detta är något som stör mig enormt mycket. Inte minst då inläggen många gånger kan gå över gränsen till att bli olagliga.

Sociala medieplattformen X Logotyp
Sociala medieplattformen X Logotyp

Nu ska inte jag påstå att jag är ett praktexempel till hur man ska sköta sig på X. Det är lätt att ryckas med och med det, även humöret. Att bli irriterad, sur och förbannad för att man har läst politiska inlägg på X är inte värt uppoffringen. Det är inte värt att låta någon annan göra mig sur för att den skriver ett politiskt inlägg, svarar på någon annans inlägg etc. Ja ni fattar…

Droppen var nog när en politisk diskussion på twitter tog fart gällande stödet till Ukraina där summa summarium blev att ”Det är fel att glänsa sig med den Ukrainska presidenten om du är vänsterpartiets ledare, även om vänsterpartiets ledare från dag ett har stått upp för Ukraina och röstat för att skänka vapen till Ukraina” När slutklämmen på argumentationen blev ungefär ”Det räcker med att hon är vänsterpartist” så fick jag nog. När även experter instämmer i den slutsatsen får det vara nog. Det är vuxna människor som vi pratar om. Vuxna människor som borde kunna ha två tankar i huvudet och se till när ens politiska motståndare gör rätt, även om man inte alltid håller med om deras huvudbudskap. I Sverige står vi alla enade för Ukrainas kamp. Punkt.

Av den anledningen filtrerar jag bort det mesta som har med politik att göra. Jag vill inte längre vara kvar i sandlådan och kasta så mycket skit på mina motståndare som möjligt. Jag vill istället åka slänggungan, åka ruschkana eller bara sitta på en filt och äta kakor och dricka saft. Experterna får mer än gärna vara kvar i sandlådan och kasta sin skit på sina motståndare.

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *