Nedåt på börsen, Truecaller dagens vinnare – Dagens ekonomi

Den här artikeln innehåller reklamlänkar till Dagens Industri, Sveriges i särklass bästa nyhetsmedium för den som är intresserad av ekonomi, börsen och företagsrelaterade nyheter. Artikeln innehåller också högst personliga åsikter och ska ej ses som någon proffsig analys gjord av ett proffs. Givetvis kan jag ha rätt i mina tankegångar men jag kan också ha fel.

nyheter

Dagens vinnare i Large Cap är Truecaller. Med dagens resultat på +6,26% slog dom ”tvåan” Sectra som nådde upp till 2,44%. Ja, som ni förstår så är detta inte någon raketskjutning i värdeökning på de båda aktierna men den som har investerat rätt kan ju såklart ha gjort sig en hacka.

Den som känner till Truecaller vet att det är ett teknikföretag som arbetar med smart nummerpresentation. Att nummerpresentation kunde bli en sådan god affär beror på flera faktorer men om jag får spekulera fritt ligger grunden till stor del i att folk har ett riktigt stort behov av att veta vem som ringer, om numret som ringer upp inte är känt av samtalsmottagaren. Det kan handla om säljare, bedragare och vänner som inte hört av sig på väldigt många år. Typ.
Värdet på aktien är 37.00 SEK och på 1 års resultat har den dalat ner från 61.82 SEK.
DNB satte i Juli riktkursen till 55 så vi får väl se vad som händer. En stigning med 6% på en dag säger ingenting om morgondagen, men visst. Det kan finnas ett visst köpläge.

Förloraren i samma kategori är SBB som suckade tungt med -8,7%. Finns inget mer att säga än ”Vad är det som händer?” och kommer vi att se en vändning snart? Värdet på aktien är 3,46 SEK men ett minus på nästan 9% är mycket. Oavsett om värdet på aktien är 1 SEK eller 1000 SEK. Var försiktig med var du investerar dina surt förvärvade slantar och investera rätt. Alltså inte i det omtalade bolaget SBB som har varit omtalat typ hela sommaren. Har jag fog för min diss (som ungdomen säger)? Kanske, kanske inte men ett 1 års resultat på -73,67% lär ha gjort en hel del investerare rätt sura.

Kronans värde fortsätter att sjunka i förhållande till Dollarn. Värdet på en dollar landar på 11,14 SEK. Dock så stärktes kronan mot den Europeiska valutan Euro med den blygsamma siffran 0,02%. Alltså typ oförändrad.

Om du behöver förstå och få proffsiga analyser, överväg en prenumeration på Dagens Industri.

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *