Kronan ”stärktes” mot dollarn och Euron, Udda uttalande från Göran Persson – Veckans ekonomi

Den här artikeln innehåller reklamlänkar till Dagens Industri som du bör prenumerera på om du vill satsa oå din ekonomi, DI är enligt mig det i särklass bästa nyhetsmediet för den som är intresserad av ekonomi, börsen och företagsrelaterade nyheter. Artikeln innehåller också högst personliga åsikter och ska ej ses som någon proffsig analys gjord av ett proffs. Givetvis kan jag ha rätt i mina tankegångar men jag kan också ha fel. Invester

I Fredags så avslutades veckan med att vår kära valuta Svenska kronan ”stärktes” mot både dollarn och euron med ett par ören (alltså två öre). Vår valuta är alltså på en riktigt usel nivå och har varit stabilt dålig sedan ett(?) år tillbaka. Ska man säga sanningen så har den svenska kronan tappat drygt 6% på ett år och nästan 70% på tio år.

Foto taget av Markus Spiske

Göran Persson kom under lördagen med ett udda uttalande där han är helt övertygad om att vi kommer (i en tid där vår valuta är värd skräp), gå över till euron. Rätt tid att byta till euro var när valet ägde rum, för 20 år sedan, näst bästa tid att gå över till euron var för tio år sedan. Sämst tid att gå över till euron är nu.

Han säger vidare att det inte behövs någon ny folkomröstning för att införa euron. Uppenbarligen bara att göra?

Vår förre statsminister hävdar alltså att det bara är att byta, det behövs ingen ny omröstning. Ordföranden i Swedbank och förre statsministern hävdar alltså bestämt att han lät Sverige gå miste om chansen till Euron när vår valuta var som starkast pga en folkomröstning och tycker att nuvarande regering ska strunta i omröstning och bara köra på? Hur hans resonemang går ihop vet jag inte men min högst chockade hjärna funderar på detta uttalande är köpt.

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *