Kommer att kryptera min mail med Proton

I och med den nya lagen som propageras för inom EU, Chat Control 2.0 har jag beslutat att byta över mycket av min digitala kommunikation till Proton. Proton erbjuder total kryptering (End-To-End) utanför EU, närmare bestämt Schweiz. Det innebär att oavsett om lagen träder i kraft eller inte påverkas inte tjänsten av den nya lagen som bara gäller inom EU.

Tangentbordet jag använder för att skriva mina artiklar
Det du skriver kan snart läsas av vem som helst. När som helst.

Om lagen klubbas igenom kommer all din digitala kommunikation att granskas av tjänsteleverantörerna samtidigt som dem tvingas bygga in bakdörrar i krypteringen. Dessa bakdörrar kommer att vara en säkerhetsrisk i sig och möjliggör angrepp från illegala aktörer som vill utföra exempelvis bedrägerier och utpressning.

Vidare innebär dessa bakdörrar även att olika företags hemliga information riskerar att spridas pga ovan nämnda exempel.

En annan stor risk är vilken form av påtryckning mindre vänligt inställda stater kan utsättas för av exempelvis Ryzzland. Ett land jag tänker på är Ungern…

Överväg att säkra upp din digitala kommunikation du också. Proton är ett exempel. Likaså Signal som även sagt att dom kommer att lämna EU om lagen blir verklighet.

Jag har inte på något sätt fått betalt av någon aktör för detta inlägg. Det är skrivet av ren ilska över den nya lagen som vår regering gör allt för att få igenom. Likaså har hycklarna Miljöpartiet röstat för lagen, trots att dom säger sig vara emot den. Kräkfärdigt.

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *