Kom över ett ex med dessa 5 knepen

Har du ett ex som etsar sig fast i ditt inre? Som med näbbar och klor vägrar att släppa taget om dig, som ser till att du ligger sömnlös om nätterna? Då har du landat rätt.

Ex som konstant påminner dig om ert förflutna liv tillsammans gör att du har svårt att glömma men framförallt blir det svårt att gå vidare i livet.

Just det där momentet att gå vidare i livet är det som du måste göra för att över huvudtaget ha en chans att komma över ett ex.

Idag får du 6 knep för att komma över ett ex. Dessa knep är konstruktiva om du använder dem på rätt sätt.

1. Omge dig med stöttande individer
I ett läge där du har gjort slut är behovet av stöd som störst. Ibland behöver vissa extremfall hjälp av professionella terapeuter men i majoriteten av fall hjälper det med folk som kan stötta och erbjuda dig en hjälpande hand. Se därför till att personerna som omger dig stöttar dig och erbjuder dig en äkta väns hjälp.

2. Rensa allt som har med exet att göra
Det du behöver minst i ett läge där du behöver komma över ett ex är just saker som påminner dig om exet. Det kan handla om foton, presenter, kvitton, prylar ni köpt tillsammans m.m. saker som kort och gott påminner dig om det liv ni har levt tillsammans.

Så därför: Ut med allt som har med ditt ex att göra

3. Börja träna
Nu befinner du dig i ett läge där träning kan få dig att rensa tankarna. Fysiska aktiviteter har den förmågan att rensa tankar och känslor så varför inte ta tag i träningen nu när tiden finns och du inget hellre vill än att bygga upp självkänslan.

4. Tillåt dig själv att vara ledsen
Det är okej att då och då känna sig ledsen över att förhållandet inte fungerade. Att inte låta sig vara ledsen över något så dramatiskt som ett uppbrott ur en relation är inte hälsosamt. Att det hjälper dig att gå vidare är uppenbart då du i ett stadie där du är ledsen och är medveten om det gör det så mycket enklare att gå vidare med dig själv.

5. Ge ditt liv en omstart
Du kan ge sitt liv en omstart på många sätt. En resa, ett avbrott i vardagen, att göra något annorlunda är därför ett bra recept för att komma över ett ex.
Har du möjlighet att komma ifrån arbetet ett par dagar är det bra så du kan komma ifrån vardagen lite. Att då göra saker som du själv tycker är roligt gör att du kan rensa tankarna och sätta allt i ett rimligt perspektiv.

6. Tala om för dig själv att världen inte har gått under
Hur vi än vrider och vänder på det så är ett ex inte annat än just ett ex. Varför det har tagit slut beror på att det inte funkade för dig och/eller din partner. Det hade alltså inte varit hållbart i slutändan i allafall varpå det bästa som kunde hända var att det tog slut.
Att börja förstå att världen inte tar slut på eventuella partners för att du mist en är väldigt viktigt att förstå. Världen existerar av potentiella relationselement och därför finns det ingen anledning att tro att världen går under när den inte gör det. Därför är det bra att inse att allt dåligt som händer kommer leda dig till något bättre. För det är ju lite så världen fungerar.

Tänk på att tiden läker alla sår
Trots att du hört klyschan förr så stämmer den fruktansvärt väl. Tiden kommer läka dina djupaste sår du har fått på grund av ett ex. Försök därför att leva efter den här vetskapen så kommer du till slut att må bättre.

Bildtack till elijerma via flickr.

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *