Problem eller möjligheter? – Ta dig vidare efter pandemin

Det har gått drygt ett år sedan pandemin tog fart på riktigt. Samhällen stängdes ner och dödstalen steg okontrollerat. Det saknas motstycke till den enorma kollaps som drabbade länder, fattiga som rika och kvar står barn utan föräldrar, föräldrar utan barn och familjer utan försörjning. Det kommer att bli stora svårigheter att läka de sår som skapats och rivits upp.

Det finns dock vissa ljusglimtar i sikte och vi ser nu vaccin som rullas ut, även till de länder där ekonomin kunde varit bättre, vissa samhällen öppnas upp och man börjar om på ”ny kula” för att försöka skapa något som kan liknas en återhämtning. Detta tror jag kommer att skapa möjligheter för flera som har drabbats negativt eller katastrofalt efter virusets framfart.

Nya lösningar för hur vi kan mötas och träffas har skapats, hur vi ser på hem- och distansarbete har kraftigt förändrats och hur företag beter sig, även i svåra tider har visat sig vara förvånande men positivt.

Det är här som jag tror att Du, dina vänner eller alla andra som har idéer kan utveckla tragedin till något som kan förvandlas till en möjlighet. Därför vill jag uppmana alla som har en liten låga som brinner att förverkliga sin dröm, lev ut det som du har haft som en idé sedan tio år men inte gjort något åt, gör något som kan förändra världen till det bättre så att vi en dag kan se tillbaka på tiden efter virusets framfart som något positivt.

Det finns ett ordspråk som vi alla känner till, ”Efter regn kommer solsken” och jag är övertygad om att det även gäller i dessa tider, trots motgångar och tragedier som vi alla har råkat ut för.

Min framtid med Carljonas.se

Jag kommer att försöka starta upp den här bloggen efter ett par år av inaktivitet. Vad som blir resultatet får vi se men jag är förhoppningsfull över vad framtiden kommer att utbringa. Det är en åtgärd som jag hoppas kommer att vara till nytta för många andra som behöver en push, rådgivning och smarta tips för att lyckas med man tar sig an.

Var rädd om dig och dina nära, så tar vi oss ur den här skiten tillsammans.

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *