På Måndag smäller det för de flesta företagare

För då drar säsongens hårda, utmanande och inspirerande arbete igång.

Här kommer några tips som jag tror du och alla andra företagare kommer ha nytta av.

Häng med!

1, Vänd på dygnet under helgen.
Är du som jag som lätt stannar uppe en timma extra på kvällarna för att sedan konstatera att klockan är 02:34? Se till att vanan försvinner under helgen så att du utan problem kan gå upp 06:30, vara pigg och utvilad.

2, Förbered dig.
Förbered dina säljsamtal, dina möten och även ditt humör. Det finns ingen skönare känsla när man tar hem första kunden för året, när mötena flyter på och ditt humör är på topp. Det är ju mycket bättre än att vara bitter, oförberedd och med risken att skämma ut dig och ditt företag på ett säljmöte… eller?

3, Var en förebild.
Visa att det är roligt att komma tillbaka till vardagen. Dina kollegor kommer att avundas dig för att du jämt är så positiv. Är du glad, laddad och trevlig är du en förebild för dina anställda kollegor.

4, Ha ett kort välkomstmöte för alla.
Passa på att bjuda på extra god frukost. Det gör dina kollegor laddade, de känner att du bryr dig om dem och att komma till jobbet var ju inte så fel som de trodde. Bara med en liten frukost till hjälp.

5, Tacka alla när dagen är slut.
För även om du är laddad inför måndagen har du kanske kollegor som inte alls tycker det ska bli kul. Tacka alla för deras engagemang och bortse från att det är deras förbannade skyldighet att komma till jobbet. Det är ganska enkelt att få kollegorna på rätt köl igen.

Dessa tips var riktade till dig med anställd personal. Men du som egenföretagare kan faktiskt använda de flesta tipsen för dig själv också.

Ha de gott!

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *