Så blir man pigg på morgonen – Snabbt och lätt!

Att snabbt bli pigg på morgonen är få förunnat, på egen hand. Men tillhör du dem som är långdragna i sängen, är sega och har svårt för att bli pigg kommer här ett kanontips från en besökare till sidan som vill dela med sig av sin lilla hemlighet.

Men innan jag avslöjar knepet bör du komma fram till varför du är trött på morgonen. För det är ju så här, att människokroppen fungerar olika på olika personer. Vissa behöver mer sömn, andra behöver mindre sömn. Tränar man finns det tendenser till att man blir piggare även på morgonen och man behöver då i bästa fall lite mindre sömn om natten. Tränar du inte, äter ohälsosamt, och struntar i fasta rutiner blir kroppen inställd på detta och det kommer även spegla av sig i sömnen, ditt humör, din inställning men också din levnadsglädje vilket i sig kommer göra dig tröttare och slappare – vilket är bra att undvika.

Att lägga sig i tid…
Att lägga sig i tid är viktigt för att du skall orka med dagen. Skall du upp klockan 07:00 är det bra att du lägger dig så att du hinner somna i tid. För vet du med dig hur länge du behöver sova om natten är det viktigt att du får denna mängd tid i sömn, sover du för lite i jämförelse med din nödvändiga sömntid blir du trött och seg, sover du för länge kommer resultatet också bli detsamma som om du sover för kort tid.  Vet du inte riktigt hur lång tid du behöver sova får du testa dig fram och ta reda på din optimala sömntid.

Hur tänker jag?
Sedan så är det min personliga uppfattning att 8 timmars sömn är ett riktmål som är lämpligt för en majoritet – men att det inte är beständigt, utan vi alla har en optimal sömntid som kretsar kring 8 timmar och inte exakt 8 timmar. Vissa behöver sova 7 timmar, andra behöver sova 9 timmar och därför tycker jag att man inte skall stirra sig blind på siffran 8 och ta det som ett fast antal timmar man behöver sova.

Så vilken är din optimala sömntid?
Ta reda på det genom att testa dig fram genom att ställa klockan på olika klockslag som gör att du får ett visst antal timmar och minuters sömn, så kommer du relativt fort få reda på just din optimala sömntid.
– Min är ~7 timmar – alltså något kortare än riktmålet på 8 timmar.

Vilket är det hemliga knepet för att bli pigg på morgonen?
Ett glas vatten med citron/koncentrerad citron. Ha det ståendes vid sängen när du sover. När du vaknar dricker du upp hela glaset och så kommer du att piggna till rätt så fort. C-vitamin-boosten kommer göra effekt, bättre än snoozing och försovning 🙂

Ha det gott!

Tipstack till Mikael Carlsson!
– Vill du göra som Mikael? Tipsa om något som får dig att bli grym på att leva? Klicka här!

 

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *