7 saker en entreprenör bör tänka varje dag

image

Foto: flickr/Dell

Som entreprenör kan det vara bra att tänka på rätt saker för att inte tappa lust, mod och styrka till att vara engagerad och fokuserad. Samtidigt måste du även jobba upp din självkänsla om den då och då sviktar lite.

Här får du en lista som kan hjälpa dig att tänka rätt saker så att livet som entreprenör blir bästa tänkbara.

Here we go..

1. Hinder är något bra.
Många som liver livet som entreprenör jobbar med bergsklättring och andra äventyr. Men låt oss hålla oss till momentet bergsklättring.
Ett berg är ett gigantiskt hinder. Ändå väljer så många att anta utmaningen att bestiga det.

Se därför hinder som något som kan boosta dig och ge dig energi.

2. Utmana någon.
Det här kan låta lite suspekt att tänka på men är egentligen något som ska trigga dig.  Tanken är att du mentalt ska utmana någon, helst någon konkurrent eller din allra värsta fiende. Du behöver inte konkret uttala en utmaning utan snarare bära den inom dig. Troligtvis kommer det att trigga dig om du har någon du vill vinna över.

3. Misstag är inte av ondo.
Alla gör vi misstag då och då. Likaså den bästa av entreprenörskap. Präntar du in i ditt medvetande att misstag är okej,  sålänge du står och tar ansvar för dem så kommer du att växa. Tack vare misstagen du gör och har gjort.

4. Att sälja är det roligaste som finns.
No matter what. En entreprenör måste sälja. Utan försäljning – inget entreprenörsskap. Enkel matematik.  Gillar du inte att sälja är det dags att börja älska försäljning helt utan undantag.

5. Jobbiga kunder är bra att ha.
De finns inom alla branscher.  De kan få dig sömnlös om nätterna. -De jobbiga kunderna som skapar små eller stora problem för dig.
Varför de jobbiga kunderna är bra för dig är för att de kan skapa möjligheter för dig att växa och bli starkare på marknaden.

6. Det ordnar sig alltid.
Oavsett vad så kommer allting att ordna sig till slut. Varför jag kan säga det är för att vi i Sverige har bra, sociala skyddsnät som finns till för alla landets invånare. Visst, skulle något inte bära så kan du förlora väldigt mycket men inte det viktigaste, nämligen ditt liv och det är ju trots allt bra att veta.

Sedan så skall det till väldigt mycket för att det ska gå så långt, för trots lågkonjunktur så är en entreprenör bra för de flesta arbetsgivare så därför har du större chans att snabbare få ett jobb om du inte skulle lyckas med någon av dina affärsidéer. Så kör på. Ditt liv och dina sinnen behöver det.

7. Se risker som en morot.
En entreprenör lever med risker. Kalkylerade risker. Utan risker blir livet som entreprenör svårt att leva och visst krävs det lite av ett tävlingssinne för att vara entreprenör. För att bli bekväm med risker kan det vara bra att leva lite mer riskfyllt (ekonomiskt).
Dock pratar jag inte om att spela då en sådan kalkylerad risk kommer innebära förlust, inget värt att satsa på. Dock kan aktier öppna dina risksinnen något om du läser på lite om det.

Du kanske har fler tips? Kommentera och dela gärna så blir jag glad!

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *