6 tecken på att du inte är en entreprenör

image

Foto: flickr/evavanostade

Många gånger fokuserar jag på de som är och vill bli entreprenörer. Nu är det dags att skilja agnarna från vetet och reda ut om huruvida du är en entreprenör eller inte.

Givetvis hänger inte allt på nedan noterade påståenden men de är en bra vägledning.

Så… nu kör vi…

1. Du trivs med trygghet och stabilitet.
En entreprenörs liv är ofta berg och dalbana. Lugnet kan snabbt byta skepnad till att göra dig helspänd på två röda… Därför..  Är du en trygghetssuktande individ så lär ett liv som entreprenör inte passa dig.

2. Tv’n är ditt liv och soffan är ditt redskap.
Vad hade vi gjort utan TV’N?
Troligtvis en väldans massa andra saker. Jag må vara underlig, men tvn har fallit ur mitt liv. Inte nog med att programmen som idag sänds känns så ytliga och kortsiktiga så stjäl den enormt mycket tid.
Tid som är enormt värdefull för mig och mitt entreprenörsskap som jag gärna lägger på sådant som bygger mina drömmar.

Så prioriterar du TV’n framför allt annat? – glöm livet som entreprenör.

3. Du tycker inte om folk
Som entreprenör träffar man ofantligt mycket folk. Man är ute och säljer och knyter nya kontakter för att ditt företag ska växa. Givetvis måste man då tycka om att möta nya människor och lära känna dem.

Så avskyr du möten med nya människor så avskyr du tanken på att vara entreprenör

4. Du är inte intresserad av pengar.
Ja, jag vet. Den största drivkraften hos entreprenörer är inte pengar direkt även om det givetvis finns med i bilden. Men gillar du inte tanken på det ekonomiska tar du bort en viktig byggsten i allt som har med företag att göra. Visst… du behöver inte älska pengar… men vill du inte veta av dem så blir det problematiskt att vara entreprenör.

5. Du hatar problem.
Något som triggar igång en entreprenör är problem i olika former. Dock så uppfattas de inte som problem utan som utmaningar. En utmaning som får en entreprenör att växa, utvecklas och finna nya idéer och lösningar. Konkret kan man säga att problem är som en drivkraft för en entreprenör, en motor som startas upp. Så hatar du problem kan det vara en ursäkt för att du inte är en entreprenör.

6. Du vill inte ha något ansvar.
Som entreprenör driver man olika projekt och företag. Det innebär att man får mycket och givetvis tungt ansvar att bära på sina axlar. En entreprenör har ansvar för personal, ekonomi m.m och det är inte något som man kan avsäga sig. Så hatar du ansvar är du nog inte någon entreprenör.

När du nu läste ovanstående lista och känner att det inte stämmer överens på dig, ja då har du stora möjliheter att bli en entreprenör… om du inte redan är det, vill säga.

Ha det gott!

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *