Ge mig 5 minuter…

Eller ge dig själv 5 minuter. Det är ofta det som krävs för att Du skall klara av att göra de saker som annars är tråkigt, onödigt, jobbigt eller i allmänhet är olustigt.

Jag kommer att ge dig lite knep att ta tillvara på, så att du kan motivera dig själv att komma igång, med vad det nu kan vara 🙂

Tips 1:
Är det tråkigt att utföra bokföring?

Dag 1:Tala om för dig själv att du ska lägga 5 minuter av din dyrbara tid och enbart 5 minuter, inget mer. Mycket riktigt lägger du 5 minuter på bokföringen och du lär märka, att 5 minuter bokföring var ju inte så farligt. Men aja baja om du gör mer:)

Dag 2: säger du samma sak till dig själv, men med undantaget att du ger dig själv 10 minuters tid att lägga på bokföring, och mycket riktigt lägger du 10 minuters tid på bokföringen, för att det flöt på och att du samtidigt såg ett slut på helvetet 🙂

Dag 3: Du konstaterar att du lyckats lägga 15 minuter på att utföra bokföring som är sååå tråkigt. Därför gör vi som vi gjort den här veckan och utökar med 5 minuter. Alltså. Utför bokföring i 15 minuter och inget mer. Du ser fortfarande slutet och en kvart är inget som dödar en. Lämpligen utför du bokföringen under första delen av dagen så att du kan fokusera på annat under resterande arbetstid.

Delmålet är uppnått. Du har utfört 30 minuters tråkigt jobb på ett tillvägagångssätt som knappast gör det så värst jobbigt 🙂 Nu fortsätter vi…

Dag 4
Det är Torsdag och veckans slut börjar närma sig, vilket allt som oftast gör det lättare att jobba även med de tråkigaste av arbetsuppgifter.
Därför skall vi nu ta tillvara på din positiva energi du har inom dig och utnyttjar det på rätt sätt…
Du börjar med att utföra bokföring 15 minuter under början av dagen, inget mer. Men nu lägger vi till i receptet att du skall utföra 15 minuters bokföring som det absolut sista du gör på arbetsdagen. Förutom After Worken såklart:)

Dag 5
Fredag! Snart helg. Din energi inom dig sprudlar av glädje. Du fick ju in det avtal du så länge har väntat på och du är samtidigt snart ledig!
Därför gör du som igår. 15 minuter på morgonen och 15 minuter precis det sista du gör.
Nu firar du helg och släpper dina vardagsbekymmer!

Resultat: Med 5 minutersintervaller lyckas du bygga upp en smidighet i de arbetsuppgifter du anser ”tråkiga” men som ändå är så viktiga. Du kan omvandla det här tillvägagångssättet vart du än är någonstans och vad du än ska göra. Det huvudsakliga är att du verkligen gör det. Resultatet blir att på en vecka har du lagt 1 ½ timma på tråkiga arbetsuppgifter utan att du förstört en hel dag som annars kunde gått åt till att sälja, sälja och åter sälja dina produkter/tjänster! Gör du så här varje vecka så har du lagt 6 timmar utan att en enda dag har gått till spillo. DVS du har tjänat en extra dag till att öka din omsättning!

Tips 2:
Hur du kan lyckas med att enbart lägga 5 minuter, på vad det nu kan vara, så kan du med enbart 5 minuter varje dag nå framgång!
Gör du något, 5 minuter varje dag, vardag som helg. Så gör man ofta mer än vad någon annan gör på en hel vecka. Ta till exempel motionering. Ut och spring. Men aldrig mer än 5 minuter så springer du den veckan 35 minuter. Veckan efter ökar du med fem minuter per dag och springer således 70 minuter på den veckan. Det är ofta mer än vad någon, som regelbundet tränar, gör.

Med enstaka 5 minuter kan du skapa framgång. Var kan du ha nytta av enbart 5 minuter?

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...