Svårt att bli känd och berömd – 5 tips som hjälper dig på traven

Att bli berömd kan innebära så många olika saker varpå jag är tvungen att poängtera att detta inlägg handlar om hur du rent karriärmässigt blir berömd och känd.

– Nej. Du kommer inte få halvskumma tips som att du ska delta i en dokusåpa.

Nä. Här kommer du få kvalitetstips på hur du med lite tid och tålamod blir känd och förhoppningsvis berömd på kuppen

Varför ska du bli känd?
Det finns mängder av anledningar till varför just du ska bli känd. En anledning kan vara för att marknadsföra ditt företag. En annan anledning kan vara att marknadsföra dig som person.
Oavsett vad så kan den här guiden hjälpa just dig att bli känd.

1. Var flitig med att synas i media
Det finns mängder av sätt att synas i media. Det absolut ”lättaste” mediet att nå ut i är det tryckta mediet, tidningen. Dagspress och branschpress brukar man få synas i om man har något att komma med. Debattartiklar, pressreleaser är något som av journalister brukar vara uppskattat då detta kan fylla ut en tidning om man saknar innehåll.

Se även till at ha en god relation med journalister. Det brukar löna sig om du vill få ut något budskap.

2. Hjälp andra
Var hjälpsam. Visa andra att du bryr dig om och respekterar dem så kommer du garanterat att bli omtalad och berömd inom många kretsar. Kanske kan du kombinera denna punkten med punkt nummer 1?

3. Skapa opinion
Våga ta ställning och stå upp för dina åsikter. Alla kommer inte gilla dig. Vissa kommer till och med att hata dig. Men faktum kvarstår. Det kommer finnas de som kommer att älska dig för dina åsikter och att du står för dem. Det är inom denna grupp som du kommer bli känd.

4. Använd sociala medier
Med hjälp av sociala medier kan du bli känd på rekordfart. Lägg då till att marknadsföring i sociala medier är väldigt billigt vilket i sig gör att du kan bli känd för en liten summa pengar.

5. Var provokativ
Vågar du provocera? Vågar du få ett gäng hatare på halsen? – Ja, då kan detta alternativ vara något för dig. Att provocera och gå emot normer kan göra dig känd på rekordfart. Däremot kan det få konsekvenser så det vill till att du tänker en extra gång innan du använder dig av det här tipset.

Vad gör du nu?
Om du verkligen vill bli känd måste du börja jobba hårt. Inget kommer av sig själv. Så vad gör du nu för att verkligen bli känd?

Bildtack till: Thomas Leuthard via flickr

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *