10 härliga, nyttiga och snabblagade recept att prova

Nu när det börjar bli vår ute kan det vara givande att prova något nytt. Idag tänkte jag dela med mig av ett par härliga recept som du kan prova. De är nyttiga men ändå väldigt smakrika så därför inte någon anledning att inte prova. Många av recepten som jag har tagit upp går även snabbt att koka ihop, vilket ger dessa recept större värde i en alltför stressad vardag.

1. Laxpasta med citron och wasabi
Jag älskar pasta, det är gott och möjligheterna att variera är oändliga. Sedan är lax väldigt gott och min favoritfisk – så varför inte kombinera dessa ingredienser? Det här receptet är gott och nyttigt. Känner du inte för att äta vanlig pasta kan du givetvis byta ut det till fullkornspasta.

Klicka här för att komma till receptet.

2. Senapslax med med gurksås
Återigen ett recept som innehåller lax, nämligen Senapslax med gurksås. Detta recept har sin grund i fisk och i Créme Fraiche där Créme Fraichen gör såsen något mindre mastig än om den skulle vara baserad på grädde. Receptet är enkelt att laga till och passar perfekt till vardags.

Klicka här för att komma till receptet

3. Fransk fisksoppa
Denna rätt är baserad på torsk, fryst eller färsk, spelar ingen roll samt potatis och fänkål vilket är utmärkta ingredienser att ha med i en soppa. Det gör den matig, utan att för den delen vara onyttig, samtidigt som den innehåller väldigt mycket smaker. Den är perfekt för den stressade och tar bara 30 minuter att laga till. Kan det bli bättre?

Klicka här för att komma till receptet

4. Viltfärsbiffar med vitlökssmör och smörsvängd mangold
Allt är inte fisk. Men det behöver inte vara onyttigt för det. Anna Skipper, ni vet, hon från TV… Hon har en egen hemsida och där hittade jag ett recept som lät riktigt gott och som går relativt fort att koka ihop. Nämligen Viltfärsbiffar med vitlökssmör och smörsvängd mangold. Jag som tycker om kött, definitivt vilt-kött och vitlök är detta ett recept jag snart skall prova. Givetvis skall väl även du prova?

Klicka här för att komma till receptet

5. Caesarsallad med kyckling

Sallad är fräscht, nyttigt och väldigt gott. Ceasarsallad är en klassiker. Det är en sallad, med kyckling och en god och nyttig dressing till. Perfekt för dig som vill kombinera lite tyngre måltider med detta smakrika och goda recept.

Klicka här för att komma till receptet

6. Tandoorikryddade lax- och kycklingspett
Ytterligare ett recept jag bara måste prova. Lax och kycklingspett, kombinerat samt marinerat med tandoorikrydda. Tror inte att detta kan bli annat än en fullpoängare, samtidigt som rätten går relativt snabbt att laga ihop. Nyttigt och enkelt, precis som det skall vara.
Då jag inte provat det här receptet har jag svårt att vara säker, men jag vågar inte tro något annat än att detta blir perfekt på grillen till sommaren.

Klicka här för att komma till receptet

7. Kokt kyckling med örtsås och sparris
Ett smakrikt och perfekt recept för dig som vill ha något enkelt att laga till. Satsa på att få till färska kryddor när du lagar till maträtten, så berikar du maträtten med lite kraftfullare smak.

Klicka här för att komma till receptet

8.  Ratatouille med avocadoröra
Detta är ett helt vegetariskt och smakrikt recept som passar den mest oinvigde vegetarianen som den mer erfarne. Det är dessutom enkelt att laga till vilket bevisar motsatsen till att det skulle ta lång tid att laga till vegetariska rätter.

Klicka här för att komma till receptet

9. Smalare kladdkaka – Från Lightomaten
Jag tänkte även ta med två recept på desserter som är något nyttigare än vanligt. Nej jag påstår inte att desserter är nyttigt, men det finns nyttigare alternativ om du får sötsuget någon gång, eller vill bjuda hem gäster som du vet föredrar lite nyttigare alternativ. Det är helt upp till dig. Men här har du ett alternativ till den svenska favoriten kladdkaka. I detta receptet är smöret utbytt mot kesella vilket gör receptet mindre fett än traditionell kladdkaka. Väl värt att prova!

Klicka här för att komma till receptet

10. Liten pannacotta med färska bär
Ett enkelt recept med enbart 3 ingredienser som du kan bjuda på, eller bara njuta för dig själv.

Klicka här för att komma till receptet

Jag hoppas att du vågar prova något av dessa recepten.

Smaklig måltid!

Fototack till dollen via flickr

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *