15 små saker du kan göra för att imponera stort på folk

Många tror att det är stora saker som imponerar stort på andra människor, vad vi har åstadkommit, vad vi gör och hur vi lever vårt liv. Många tror att man imponerar stort genom att ha en grym utbildning, grymt jobb och en grym bil – men det är fel. Det är inte det som gör intryck hos folk, eller ja, några kanske men definitivt inte majoriteten.

Därför tänkte jag hjälpa dig att imponera på människor genom att lista de små sakerna som gör att man lyckas bättre i kontakten med nya kontakter men även gamla, befintliga.

 

1. Le ofta
Jag har tagit upp det innan (du kan läsa det här)… Ett leende skänker så mycket mer än att se bitter ut. Skänker du ett leende till någon så får du i 99 fall av 100 ett leende tillbaka och ibland ”ha en trevlig dag”. Så skänk andra ett leende så får du mer tillbaka.

2. Skryt inte
Skrytsamma personer är aldrig något som imponerar på andra. Var mjuk och ödmjuk med dina framgångar, låt gärna andra få reda på dina framgångar på annat vis än via dig.

3. Prata mindre och lyssna mer
Här kan du läsa lite mer om varför du skall vara mer tyst och lyssna mer när du samtalar med folk. pratar du mycket visar du att du är mer intresserad av dig själv än den du pratar med. Tänk på att ge andra en syl i luften och låt de prata mer än dig, då känner folk att du lyssnar på dem, bryr dig om dem och intresserar dig.

4. Säg ”Snälla” och ”Tack” ofta
Att visa tacksamhet är något som får folk att känna sig behövda. Många tycker om att känna sig behövda och det är något du kan dra nytta av genom att visa att du behöver dem.

5. Stöd det som du brinner för
Att vara med i någon förening eller annat sällskap som du brinner för visar att du bryr dig om andra saker än dig själv. Ett intresse lockar alltid folk, visar att du vill något med livet.

6. Lägg ner din telefon
Att sitta med telefon, dator, surfplatta eller dylikt när du befinner dig i ett sällskap är väldigt nonchalant och uppfattas negativt hos ditt sällskap. Lägg undan telefonen och umgås mer.

7. Prata klart och tydligt
Hör inte folk vad du säger uppfattas du som otydlig och det är svårt att få en uppfattning om dig. Tänk på din artikulation så folk hör och förstår det du säger.

8. Skapa ögonkontakt
Frånvarande ögonkontakt signalerar ointresse. Försök skapa ögonkontakt så har du verkligen kontakt med den du pratar med. Det uppskattas hos din samtalspartner.

9. Personlig hygien är ett krav
Detta borde inte behöva tas upp, men tyvärr är det flera personer som missar den här poängen. Jag har flertalet gånger stött på personer som luktat svett och sett allmänt ovårdade ut. Det är knappast något som lockar till ytterligare kontakt. Tänk på hur du ser ut och luktar.

10. Ge komplimanger och säg något bra till den du pratar med
Ge komplimanger till folk, ibland gärna lite för ofta fast till olika personer. Tänk dig själv att få en komplimang. Finns det något som gör dig gladare? Tänkte väl det så därför kommer folk bli glada av din närvaro.

11. Hjälp andra
Hjälper du andra visar du att du bryr dig om dina med människor. Hjälp andra så blir det lättare att få hjälp när du själv behöver det samtidigt blir du uppskattad.

12. Respektera andra
Det spelar ingen roll. Folk ser olika ut, älskar olika och tycker olika. Respektera detta och folk kommer uppskatta dig mer. Börjar du klaga om olika saker som har med andra människor att göra och deras leverne kommer du sjunka i andras ögon.

13. Bryt inga löften
Håll dina löften, annars uppfattas du som opålitlig. Behöver det sägas mer?

14. Håll tider
Håller du aldrig tider blir det svårt att planera tiden, varpå det kommer bli svårt att boka något med dig av den enkla anledningen att man inte vet när exakt du kommer dyka upp.

15. Var organiserad
Ett organiserat liv kommer hjälpa dig att ha koll på saker och ting. Har du stökigt hemma, på kontoret och på andra ställen du befinner dig på kommer det att skapa en viss osäkerhet om dig som person.

Nu fick du lite tips kring hur du kan imponera på folk. Kör hårt och lycka till!

Bildtack till ausnahmezustand via flickr

Carl Jonas

Hej! Jag heter Carl Jonas. Du läser nu ett inlägg som är skapat för dig så att du kan bli bättre på företagande och entreprenörskap. Kommentera gärna artikeln så lovar jag att svara inom kort. Tack för att du läste det här!

You may also like...

2 Responses

  1. Camilo Morales skriver:

    Intressant innehåll. Tack för tipsen, Med vänlig hälsning, Camilo Morales

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *